Уряд Греції заявив про можливу відміну віз з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції заявив про можливу відміну віз з Росією

449
Уряд Греції позитивно ставиться до можливості відміни віз з Росією, заявив заступник міністра культури і туризму Греції Георгіос Нікітіадіс.
"Доки візовий режим не скасований, ми, наскільки це можливо, спрощуємо процедуру отримання віз", - цитує слова Никітіадіса РИА "Новости".
Він підкреслив, що Греція "прагнутиме до цієї мети".
разом з тим, Нікітіадіс заявив, що терміни відміни віз доки не визначені.
В 2009 році Греція видала росіянам більше 130 тис. віз. За станом на кінець липня поточного року цей показник становить вже більше 177 тис.
Нікітіадіс нагадав, питання про відміну віз з Росією також розглядаються в Італії, Німеччині і Фінляндії, які налаштовані на відміну віз з Росією. За його словами, аналогічної позиції дотримується і Кіпр.
Як повідомляла газета Взгляд, в середині липня на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла допомогти з відміною віз між Росією і ЄС.
23 липня прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлуськоні після переговорів з президентом Росії заявив, що Італія має намір добиватися одностайності серед всіх членів ЄС з питання відміни віз з Росією.
Раніше голова Європейського парламенту Єжи Бузек заявляв, що настав час перейти до конкретних кроків, спрямованих на швидкий перехід до безвізового режиму між Росією і Європейським союзом.
17 червня депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, в якій заявили про підтримку "довгострокової мети введення безвізового режиму між ЄС і Росією".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас