АУБ: НБУ заморожує депозитні операції 50-ти банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: НБУ заморожує депозитні операції 50-ти банків

Казна та Політика
3324
НБУ заморожує депозитні операції 50-ти банків. Про це на прес-конференції повідомив перший віце-президент Асоціації українських банків Володимир Бондар.
"За нашими оцінками, пункт 6 постанов НБУ №273 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" практично заморожує депозитні операції не менше 50-ти банків. Це призведе до витіснення цих банків з ринку депозитних послуг", - сказав В.Бондар.
За словами експерта, це абсолютно нелогічне рішення регулятора, тому що саме "малі банки встояли в кризу, вони мають прибуток, тоді як в крупних банків - збитки".
Експерти банківського сектора також заявили на прес-конференції, що банкіри здивовані рішенням НБУ, що обмежує депозитні портфелі банків. "Якщо Нацбанк вирішив зменшити кількість банків, то давайте проводити перереєстрацію. Проте якщо є закон, існують певні правила гри, мене бентежить, що вони починають швидко мінятися саме в умовах кризи, з якої банківський сектор України ще не вийшов. Коли приймаються такі рішення (постанова НБУ №273 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" в частині підвищення розміру мінімального регулятивного капіталу до 120 млн грн.) з сьогодні на завтра - це викликає подив. Банки потрібно стимулювати, але не в такий спосіб", - відзначив голова ради Міжнародного інвестиційного банку Костянтин Ворушилін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас