Держмитниця пропонує частково "декриминалізувати" контрабанду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитниця пропонує частково "декриминалізувати" контрабанду

Казна та Політика
817
Державна митна служба пропонує уряду вилучити низку положень про контрабандну діяльність із статей Кримінального і Карно-процесуального кодексів.
"Ми сьогодні вийшли з ініціативою в Кабінет міністрів України з приводу внесення змін до Карно-процесуального кодексу, Кримінального кодексу стосовно декриміналізації статті "контрабанда", - повідомив журналістам глава Держмитниці Ігор Калетник в понеділок в Києві.
За його словами, ця ініціатива полягає в тому, щоб встановити кримінальну відповідальність за контрабанду лише речовин, які є сильнодіючими, отруйними, психотропними, наркотичними, а також зброя, культурно-історичні цінності і стратегічні сировинні матеріали, наприклад, уран. "Все решта - товарна контрабанда і вона носить економічну основу", - підкреслив глава української митниці.
За його словами, це пов'язано з відсутністю прав у Держмитниці на оперативно-розшукову діяльність і в більшості випадків кримінальні справи, які порушуються митницею по факту, дуже довго розслідуються, і "найдорогоцінніший час для розкриття злочину упущений".
"Нашу позицію сьогодні підтримує і СБУ і Кабінет міністрів України", - сказав І.Калетник, додавши, що сподівається на швидке затвердження цієї ініціативи. За його словами, це призведе до того, що всі справи, які не підпадають під кримінальну відповідальність, швидко розглядатимуться, протягом 10 днів передаватися до суду і, таким чином, конфіскований товар зможе швидко передаватися до бюджету держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас