Харків визнали найкращим містом України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харків визнали найкращим містом України

Казна та Політика
7121
Найкращим містом для життя в Україні став Харків. Про це повідомляє видання "Фокус", яке представило рейтинг "55 кращих міст для життя в Україні".
За рік Харків піднявся на 5 сходинок рейтингу, зміцнивши свої позиції і за такими показниками, як середня зарплата і туристична привабливість. Також Харків було названо містом з найвищими можливостями для здобуття в ньому вищої освіти.
Четвертий рік поспіль друге місце рейтингу залишається за Києвом. Незважаючи на те, що столиця показала найвищий рівень ділової активності і найнижчий рівень безробіття, була визнана містом найпривабливішим з туристичної точки зору і містом з найвищим рівнем культури, стати лідером Києву завадив високий рівень злочинності, погана екологія і ціни на нерухомість. За останнім критерієм столиця поступається лише Ялті, де квадратний метр однокімнатної квартири обійдеться мінімум в 2,2 тисяч доларів - на 100 доларів дорожче, ніж в Києві.
Слідом за Києвом в рейтингу йдуть Івано-Франківськ і Чернівці. Замикає першу п'ятірку найкращих міст для життя в Україні Мукачеве, за останній рік місто піднялося на 15 позицій.
Проривом рейтингу став Славутич, який в порівнянні з минулим роком піднявся на 28 рівнів і опинився на десятому місці. У цьому місті одні з найвищих витрат міського бюджету на людину, порівняно недорога нерухомість і хороший рівень житлово-комунальних послуг. При цьому в Славутичі найнижчий з досліджуваних міст рівень злочинності - на 10 тисяч осіб тут припадає трохи більше 46 правопорушень.
"Містом з найбільш завидною зарплатою як і раніше залишається Енергодар - тут в середньому отримують понад 4000 гривень. В той же час в цьому місті один з найвищих рівнів безробіття", - пише "Фокус".
В 2010 році в рейтингу з'явилися відразу три місто-новачки: Кузнецовськ (27 місце рейтингу), Южне (13 місце рейтингу) і Комсомольськ (32 місце рейтинг). Жителям Кузнецовська в порівнянні з населенням інших міст рейтингу надаються найякісніші комунальні послуги. А в Южному на одного городянина з міського бюджету витрачаються найбільші кошти - 3976 гривень. Крім того, низький рівень злочинності і безробіття допомогли місту з населенням всього трохи більше 28 тисяч відразу опинитися на 13-му рядку списку.
Цього року, окрім традиційних балів за хорошу екологію, розвинену інфраструктуру, зайнятість населення та інші важливі складові гарного життя, міста-учасники отримували оцінку ділової активності. На відміну від попереднього року, коли "Фокус" робив акцент на діловому потенціалі, зараз, коли деякі експерти передбачають чергову хвилю кризи, зосередилися на реальних бізнес-досягненнях міст.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас