Кабмін дозволив мати валютні рахунки за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив мати валютні рахунки за кордоном

Валюта
1343
Уряд підтримав ініціативу голови Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайла Бродського, який наполягав на необхідності дозволити українцям мати валютні рахунки за кордоном. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Бродського.
Законопроект, який дозволить українцям відкривати рахунки в іноземній валюті за кордоном, буде доопрацьований, повідомили в прес-службі.
"Як взагалі можна було заборонити 3 мільйонам осіб, які працюють за кордоном, мати свої рахунки? Це просто нонсенс", - заявив голова Держкомпідприємництва.
Він вважає, що нинішня ситуація дозволяє комерційним компаніям завищувати тарифи за переказ валюти і отримувати надприбутки.
Законопроект „Про валютну регуляцію і валютний контроль в Україні” був зареєстрований народними депутатами у Верховній раді ще в 2007 році, але так і не був прийнятий.
За цим законопроектом, резиденти (фізичні і юридичні особи) матимуть право без обмежень відкривати рахунки в іноземній валюті в банках за межами України, розташованих на території держав, які є членами Організації економічного співробітництва або Групи розробки фінансових заходів із боротьби з відмиванням грошей. Також громадяни зможуть здійснювати розрахунки з валютних операцій через відкриті за кордоном рахунки і ввозити до України і вивозити валюту без обмежень.
Водночас Держкомпідприємництва вважає, що законопроект потребує доопрацювання в частині запобігання можливим зловживанням в окремих процедурах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас