Експерти: З євро пов'язаний "страх, страх і ще раз страх" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: З євро пов'язаний "страх, страх і ще раз страх"

Валюта
2322
Долар США і японська ієна значно зросли, оскільки інвестори уникали ризикованих активів після того, як ті, що розчаровують, породили побоювання, що відновлення світової економіки видихається, передає Dow Jones Newswires.
Ієна, яка вважається валютою-притулком, зросла проти долара і проти більшості інших валют у вівторок вранці, оскільки інвестори знов віддавали перевагу низькодохідній японській валюті за її безпеку. Євро впав проти японської валюти до найнижчого рівня з листопада 2001 року. Інвестори також позбавлялися від австралійського і новозеландського доларів - обидва впали проти валюти США більш ніж на 2%.
"Страх, страх і ще раз страх - ось що відштовхувало" інвесторів від ризикованих активів, говорить Ден Кук, старший аналітик ринків IG Markets в Чикаго.
Новини про те, що індикатор економічного зростання Китаю виявився не настільки сильним, як повідомлялося раніше, породили первинні побоювання стосовно перспектив світового зростання. Різке падіння індексу споживчих настроїв США сприяло тому, що настрої інвесторів залишалися несприятливими.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас