ЛСОУ: При визначенні оподаткування різниця між бухгалтерським і податковим обліком збільшується у декілька разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ: При визначенні оподаткування різниця між бухгалтерським і податковим обліком збільшується у декілька разів

Казна та Політика
764
При визначенні оподаткування різниця між бухгалтерським і податковим обліком збільшується у декілька разів, заявила президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Наталія Гудима, виступаючи на засіданні робочої групи в Мінфіні.
Основною темою обговорення став проект Податкового кодексу, запропонований Кабміном. Зокрема, учасники засідання розглянули доповнення до декларації з податку на прибуток для страхової компанії, а саме розрахунок об'єкту оподаткування за даними бухгалтерської і податкової різниці.
Як зазначила Н.Гудима, згідно проекту Податкового кодексу, до таких різниць відноситься сума відрахування в страхові резерви, а також сума витрат на організацію продажів договорів страхування.
Президент ЛСОУ впевнена, що в даному випадку необхідно використовувати порядок формування прибутку страховика відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку. На її думку, потрібно формувати прибуток або збиток від звичайної діяльності, яка включає прибуток (або збиток) від основної (страховою) діяльності; від іншої операційної діяльності; від фінансових операцій та від іншої звичайної діяльності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас