Верховний суд США прийняв поправку, яка значно ускладнить подання позовів до американських судів іноземними інвесторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд США прийняв поправку, яка значно ускладнить подання позовів до американських судів іноземними інвесторами

Казна та Політика
441
Верховний суд США прийняв поправку до закону про цінні папери, яка значно ускладнить подання позовів до американських судів іноземними інвесторами, пише РБК daily.
Тепер цей закон не захищатиме інтереси зарубіжних учасників ринку, що купують акції неамериканських компаній за межами США. На європейському континенті новина порадувала в минулі вихідні в першу чергу німецького виробника спорткарів Porsche і французький медійний концерн Vivendi, проти яких до судів США подані мільярдні позови інвесторів з різних країн світу.
На думку експертів, рішення Верховного суду США має далекосяжні наслідки. "Всі європейські концерни будуть дуже задоволені", - заявив Bloomberg професор економічного права з Гамбурга Херіберт Хірте, зазначивши, що "американський Верховний суд вперше в подібних випадках прийняв до уваги закони і інтереси інших країн".
Відомо, що законодавство США, що регулює правила поведінки на ринку капіталу, відноситься до інтересів інвесторів вельми доброзичливо. Тому пов'язані з відшкодуванням збитку позови завжди мали там більше шансів на успіх, чим, скажімо, в Німеччині.
Як наслідок, інвестори з Європи і Азії все частіше зверталися до судів США або приєднувалися до колективних позовів, хоча фірми, на які вони скаржилися, до США ніякого відношення не мали, а купувалися акції поза межами цієї країни. Так, багато хедж-фондів подали в США позови проти Porsche, звинувачуючи її в маніпулюванні ринком в ході невдалої спроби поглинути Volkswagen. Сумарний обсяг їх втрат перевищив 1 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас