Скільки платять на київських будівництвах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки платять на київських будівництвах?

Казна та Політика
2576
З середини травня навіть на "мертвих" київських довгобудах знову почалися роботи. На Московській площі естакада "витягнулася" метрів на п'ятдесят, добудовують швидкісний трамвай, "прокинулося" метро на Теремки, стрімкими темпами будують естакаду на Набережно-Хрещатицькій вулиці. Нарешті для важливих об'єктів з'явилися гроші. А ось які зарплати у робітників - це питання.
Офіційно відкрити таємницю про зарплати погодився лише "Метробуд", на інших об'єктах погодилися розповісти лише рядові робітники. Якщо вірити робітникам, в "лідерах" по зарплаті - швидкісний.
Метро на Теремки: 1500 - 4000 грн.
Ще на початку весни на будівництві станцій, які мають здати до кінця року, працювало всього декілька десятків людей. Зараз робочих в рази більше.
Отримують на будівництві мінімум 1500 грн., спеціалісти - до 3000 грн. - 4 тис. грн. Як вчора нам розповіли в "Київметробуді", за травень середня зарплата склала 2,545 грн.
Московська площа: 1500 - 3200 грн.
На площі, яку також мають завершити цього року, з середини травня працює близько сотні осіб. Робота кипить, але, за словами робітників, зарплати знизили до рівня 2009 року, причому, все одно затримують. Наприклад, будівельники говорять, що зарплата за травень була 10 червня, але заплатили чомусь лише 30%, платять від 1,5 до 3,2 тис. грн., залежно від кваліфікації і зробленої роботи.
Швидкісний трамвай: від 1500 до 7200 грн.
Чотири станції швидкісного, від "Окружної" до "Ромена Роллана", мешканцям Борщагівки в черговий раз обіцяли до дня Києва. Поки не готова і дорожня частина і вестибюлі на станціях. Але у вестибюлях вже з'явилися турнікети, на перонах розмістили лавки.
Вчора на кожній станції ми побачили по 10 робітників, хоча ще в травні "на п'яти один одному наступали". Як зізнаються майстри, частина з них працює за договором, а з деякими розраховуються щодня на місці. Зарплату, як то кажуть, платять щодня - від 50 до 300 грн. Затримок з грошима зараз немає. У КП "Київпастранс" нам розповіли, що зарплати будівельникам підприємство не платить, цим займається генпідрядник трест "Київміськбуд-2". Там нам вчора офіційну зарплату не назвали.
Подільський міст, естакада Гаванського мосту: 1400 - 2000 грн.
Нагадаємо, естакада - це частина Подільського мосту. Нещодавно для її будівництва перерили заїзд на міст. Підготовчі роботи практично завершені, з дня на день почнуть заливати бетон. Якщо вірити робітникам, зарплати тут нижчі в порівнянні з іншими будівництвами. Будівельники дуже неохоче спілкуються на цю тему, говорять, що отримують тут від 1400 до 2000 тис. грн. Суми різні, залежно від досвіду, кваліфікації, посади.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас