G20 буде закликати розвинути успіх в боротьбі з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 буде закликати розвинути успіх в боротьбі з кризою

Казна та Політика
255
"Велика двадцятка" в резолюції за підсумками засідання в найближчі вихідні застереже світ, який оправився від кризи, від зайвого самовдоволення і назве слабкі державні бюджети потенційною загрозою довгостроковому зростанню, повідомляє Reuters із посиланням на чорновий варіант фінального комюніке, який є у розпорядженні агентства.
Проект резолюції, датований 11 червня, описує відновлення як "нерівне і слабке", з неприйнятний високим рівнем безробіття. "Немає місця для самовдоволення. Бюджетні проблеми багатьох держав породжують ринкову волатильність, можуть стати серйозною загрозою для відновлення і ослабити перспективи довгострокового зростання", - йдеться в документі.
"Для усунення корінних причин, що викликали глобальну фінансову кризу, і підвищення прозорості і надійності банківських секторів все ще необхідні подальші заходи", - відзначається в проекті резолюції.
Глобальне реформування банківської сфери є однією з перших тем нинішнього саміту. На думку агентства, США закликають продовжити державне стимулювання, щоб гарантувати відродження глобальної економіки. Проте інші країни, у тому числі Німеччина, мають намір нестримно скоротити витрати в спробі привести в порядок бюджет і довести дефіцит до допустимих значень.
Керівники країн G20 зберуться в Канаді 26-27 червня на тлі європейської боргової кризи і невдалих спроб Вашингтона перемогти високе безробіття. Крім того, незадовго до відкриття саміту Пекін прийняв рішення зробити курс юаня гнучкішим, чого від нього давно вимагали США та інші країни.
"Велика двадцятка" об'єднує країни, в яких живуть дві третини населення Землі. Окрім США, Канади і найбільших європейських економік, до неї входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Індонезія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, Туреччина, ПАР, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас