Тігіпко обіцяє повернути ПДВ "нормальним" підприємствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко обіцяє повернути ПДВ "нормальним" підприємствам

Казна та Політика
514
Віце-прем'єр говорить, що для переходу до автоматичного відшкодування ПДВ потрібно спочатку реструктуризувати борги.
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко обіцяє автоматичне відшкодування ПДВ "нормальним" підприємствам з вересня. Донині повернути живими грошима борг по ПДВ уряд не зможе.
Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам.
Тігіпко повідомив, що постанову Кабінету міністрів про повернення ПДВ прийнято, механізм відпрацьовано, він "абсолютно простий, зручний і нормальний". "Ці цінні папери прийматимуться Національним банком як застава під рефінансування. Вони будуть цікаві комерційним банкам. Їх можна буде брати, віддавати в заставу, кожні півроку ми гаситимемо 10% сум", - розповів віце-прем'єр.
"Тому якщо хтось говорить, що це поганий інструмент - це неправильно, це хороший інструмент. Те, що попервах по ньому будуть великі знижки - це теж правда. Але той, хто хоче почекати місяць, півтора, два, той побачить, що спочатку пропонуватимуть 25-30%, а мине час - і ситуація зміниться", - пояснив він.
Тігіпко підкреслив, що для того, щоб перейти до автоматичного відшкодування ПДВ, необхідно спочатку провести реструктуризацію заборгованості. "Якщо ми не підемо на реструктуризацію, то грошима ми повернути ці кошти не зможемо найближчим часом. Якщо ми хочемо перейти до автоматичного відшкодування ПДВ, ми повинні провести реструктуризацію, віддати цінними паперами уряду 23 мільярди, а вже з серпня-вересня перейти на автоматичне відшкодування ПДВ нормальним підприємствам", - пояснив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас