Бондар: Банки сподіваються на введення ПДВ-облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бондар: Банки сподіваються на введення ПДВ-облігацій

Казна та Політика
599
Банки сподіваються на введення ПДВ-облігацій. Про це сьогодні повідомив перший віце-президент "Асоціації українських банків" (АУБ) Володимир Бондар.
"Цей інструмент для банків може бути дуже цікавий, оскільки сьогодні в банках склалася унікальна ситуація - ліквідність надлишкова, гроші дівати нікуди, а кредитувати бояться", - заявив В.Бондар.
За його словами, ця ситуація виникла через позичальників, коли у банків є сумніви, що позичальники зможуть повернути борги.
"А хто б не купував ці облігації, для банків і для реального сектора економіки це було б добре. Я б прислухався в цьому питанні на місці уряду до думки експертів", - заявив В.Бондар.
Нагадаємо, заступник голови ДПА України Олексій Любченко сьогодні заявив, що підприємства подали заявки на повернення ПДВ облігаціями на суму 5,2 млрд грн. За словами О.Любченка, на 17 червня отримані заявки на відшкодування ПДВ облігаціями від 809 підприємств.
"Відповідно до доручення прем'єр-міністра, з 1 серпня почнеться автоматичне відшкодування ПДВ ... але є одне питання, яке необхідно вирішити, щоб в електронному режимі контролю ПДВ не було розбіжностей. Тобто, якщо підприємство заявляє певну суму, то потрібно, щоб така ж сума була оплачена на контрагента ", - сказав він.
На його думку, це - єдина вимога і можлива проблема, що може вплинути на впровадження відшкодування ПДВ в електронному режимі, хоча він упевнений, що великі експортери не підприємства-будуть мати проблем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас