Янукович контролює майже 4 тисячі об'єктів нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович контролює майже 4 тисячі об'єктів нерухомості

Казна та Політика
3332
Державне управління справами, яке підкоряється президенту України, контролює 3723 об'єкти нерухомого державного майна (будівлі, споруди, земельні ділянки). Про це заявив народний депутат, глава комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.
За його словами, повний перелік об'єктів нерухомого майна, яке закріплюється в Єдиному реєстрі об'єктів держвласності за Державним управлінням справами, став відомий вперше. Інформація була отримана Гриценком від Фонду держмайна України, який надав витяг з Єдиного реєстру об'єктів держвласності стосовно нерухомості, яка закріплена за ГУС у відповідь на чергове звернення нардепа.
За цими даними, за Держуправлінням справами закріплене 111 об'єктів нерухомого майна у вигляді дачних і садових будинків, котеджів і двоквартирних будинків, що розташовані на території елітного будинку відпочинку "Конча-Заспа" і комплексу відпочинку "Пуща-Водиця". Ці об'єкти перебувають у державній власності і надаються для особистого користування посадовим особам вищого рівня.
В той же час, інформація про те, хто і на яких правових підставах користується вказаними об'єктами, ФДМ надана не була. Гриценко відзначив, що для отримання цих відомостей,прийняв рішення знов звернутися до ГУС, але вже використовуючи інформацію Єдиного реєстру об'єктів держвласності.
Раніше Гриценко направив декілька звернень в різні органи державної влади з приводу використання державних дач.
Нагадаємо, Державне управління справами було створене указом президента України від 23 лютого 2000 року для матеріально-технічного, соціально-побутового, лікувально-профілактичного забезпечення діяльності президента України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів, вищих посадових осіб зарубіжних країн.
ГУС було створено "з метою зменшення управлінських витрат, скорочення апарату, що забезпечує діяльність президента України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України і інших державних органів".
Держуправлінню справами були передані об'єкти державної власності, які забезпечують виконання покладених на нього завдань.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас