ЧФ РФ загруз у боргах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЧФ РФ загруз у боргах

Казна та Політика
316
В останні місяці зросли борги підприємств, які належать Міністерству оборони Росії або пов'язані з Чорноморським флотом Російської Федерації контрактами.
Найбільше зросла заборгованість із зарплат, а також із виплат до Пенсійного фонду України, повідомляє радіо "Свобода" із посиланням на прес-службу Севастопольської міської державної адміністрації.
Заступник глави Севастопольської міської державної адміністрації Ірина Цокур, проводячи днями засідання Спеціальної тимчасової комісії з погашення соціальних боргів, заявила, що на тлі поліпшення українсько-російських відносин факт зростання російської заборгованості "виглядає дивно".
За її даними, з початку року 13-й судоремонтний завод, який належить Міністерству оборони Росії, збільшив борг із виплати зарплати з нуля до майже чотирьох з половиною мільйонів гривень.
Серед найбільших боржників - і завод "Лазаревське адміралтейство", який залежить від російських платежів. Його борг в травні перевищив два мільйони гривень.
Ще один мільйон гривень заборговував "Севастопольський морський завод", який теж працював за російським військовим контрактом.
Крім того, у всіх цих підприємств залишається велика заборгованість до Пенсійного фонду України.
Але найскладніша ситуація зберігається на оголошеному торік банкрутом Будівельному управлінні Чорноморського флоту Росії. Тут борг досяг майже 11 мільйонів гривень, і це складає половину всієї заборгованості до Пенсійного фонду в Севастополі.
Цокур дала доручення підлеглим підготувати звернення до міської прокуратури, а також переслати цю інформацію прем'єрові Миколі Азарову.
Командування Чорноморського флоту Росії вже тривалий час "відмовляється" прояснити ситуацію з флотськими боргами, відправляючи журналістів до Москви. Цього разу теж не удалося отримати жодного офіційного коментаря від флотської прес-служби або представників штабу російського флоту в Севастополі.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас