"Надра": Процес рекапіталізації банку "Надра" може бути завершений до кінця червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра": Процес рекапіталізації банку "Надра" може бути завершений до кінця червня

Казна та Політика
1161
Процес рекапіталізації проблемного системного банку "Надра" (Київ) може бути завершений до кінця червня, повідомила прес-служба банку в п'ятницю.
"Протягом трьох тижнів будуть підготовлені всі документи, включаючи реструктуризаційні угоди щодо заборгованості банку перед зовнішніми кредиторами. В цілому процес рекапіталізації банку "Надра" планує завершити до кінця червня", - вказується в прес-релізі.
В прес-релізі також відзначається, що експертно-аналітична рада з питань капіталізації банків при Кабінеті міністрів України підтримала рішення про рекапіталізацію банку "Надра" державою спільно з приватним інвестором.
Як повідомлялося, співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ 18 травня повідомив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних началах з державою. Group DF проявляла цікавість до покупки цього банку ще в листопаді-2008.
Уряд чекає повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу банку "Надра": Нацбанк України вже провів реструктуризацію зобов'язань цієї фінустанови перед центробанком.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого-2009 в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку: її повноваження продовжені до лютого-2011.
Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (25,08 млрд грн., або 2,9% від загального обсягу за системою банків) серед 175 діючих фінустанов.
В 2010 році на рекапіталізацію банків пропонується направити за рахунок держкоштів до 30 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас