"Газпром" може купити "Нафтогаз України" за 5% власних акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" може купити "Нафтогаз України" за 5% власних акцій

3387
Можливе злиття "Газпрому" і "Нафтогазу України", запропоноване прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, може бути здійснене у формі обміну акціями. При цьому російська газотранспортна монополія може купити українську державну компанію за приблизно 5% власних акцій. Про це пише "Комерсант" із посиланням на прес-секретаря російського прем'єра Дмитра Пєскова.
Коментуючи виданню ініціативу свого шефа, Пєсков заявив, що дійсно йдеться про злиття газових монополій, а саме "про обмін всіх акцій "Нафтогазу України" на якусь кількість акцій "Газпрому", приблизно 5%".
Путін запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз України" в минулу п'ятницю за підсумками засідання російсько-української міжурядової комісії в Сочі. "Ми говорили з Миколою Яновичем (Азаровим) про інтеграцію в атомній сфері. Те ж саме можна зробити і в газовій сфері. Пропоную об'єднати "Газпром" і НАК "України", - заявив Путін. Український прем'єр Микола Азаров пообіцяв розглянути і вивчити "конкретні пропозиції" з цього приводу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас