Україна може отримати замовлення на виробництво сонячних панелей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати замовлення на виробництво сонячних панелей

Енергетика
530
Республіка Македонія розглядає можливість економічного співробітництва з Україною в галузі альтернативної електроенергетики. Зокрема, йдеться про виробництво сонячних панелей для Македонії, замовлення на які українські підприємства напівпровідників можуть одержати вже в 2011 році.
Про це кореспондентові УНІАН повідомив народний депутат України від БЮТ, керівник групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Македонія Дмитро Ветвицький, коментуючи результати зустрічі з прем’єр-міністром Македонії Ніколою Груєвським.
"Найближчим часом Македонія має намір розвивати безпечні для навколишнього природного середовища джерела енергії - планується будівництво вітряних і сонячних електростанцій в країні. На прапорі Македонії зображено сонце. Сам прапор країни говорить про можливість використання сонячної енергії. Україна, у свою чергу, може стати майданчиком для виробництва технологій енергетики майбутнього. Я задоволений результатами переговорів. Ми домовилися про те, що депутати македонського парламенту відвідають Україну восени цього року", - повідомив Ветвицький.
Разом з тим депутат підкреслив, що енергозбереження, зменшення шкідливих викидів в атмосферу, освоєння альтернативних екологічно чистих джерел енергії, на його думку, повинні стати головними пріоритетами економічного розвитку - як України, так і Македонії.
"Колосальна перевага зеленої енергетики в тому, що немає ніяких шкідливих відходів. Немає вуглекислого газу - немає парникового ефекту. Необхідно задуматися про шляхи зміцнення енергетичної безпеки і про захист навколишнього середовища", - відзначив парламентарій.
Також в рамках візиту Ветвицький обговорив питання активізації українсько-македонського міжпарламентського діалогу з керівником депутатської групи із співпраці з Україною Собранія (парламенту) Республіки Македонія Іваном Стоілковичем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас