Румунія заперечує територіальні претензії до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія заперечує територіальні претензії до України

Казна та Політика
553
Румунія не має територіальних суперечок з Україною, заявив під час форуму "Європа-Україна" віце-спікер Сенату Румунії Теодор Мелескану.
За словами Мелескану, питання врегулювання кордонів є нормальним для двох сусідніх держав і зовсім не означає погіршення взаємин між країнами.
"Ми підтримуємо євроінтеграційні устремління України. Ми вважаємо, що Україна і ЄС мусять якнайшвидше врегулювати питання створення зони вільної торгівлі і безвізового режиму для громадян України", - відзначив Мелескану.
Щодо питання продовження термінів оренди для Чорноморського флоту ВМФ Росії в Севастополі, віце-спікер румунського Сенату відзначив, що вважає підписання цих угод внутрішньою справою України і Росії.
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про претензії Румунії до України, що стосуються незаселеного острова Майкан на Дунаї.
За міжнародним правом, коли кордон між країнами йде по річці, він проходить по фарватеру, якщо сторони не змогли домовитися інакше. Проте фарватер, який проходив між великим румунським островом Бабін і українським островом Майкан, змінився. На цій підставі румунська сторона нібито просить перенести кордон з Україною, після чого Майкан став би румунським островом.
Проте в МЗС України заявили, що наша країна не отримувала від Румунії офіційного звернення про можливість переміщення державного кордону двох країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас