Парламентські вибори в Киргизії пройдуть 10 жовтня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентські вибори в Киргизії пройдуть 10 жовтня 2010 р.

Казна та Політика
124
Парламентські вибори в Киргизії пройдуть 10 жовтня 2010 р. Таку заяву зробив сьогодні, виступаючи по телебаченню, заступник глави тимчасового уряду з питань легітимації нової влади Омурбек Текебаєв, передає РБК.
Текебаєв також повідомив, що всенародний референдум пройде 27 червня, а вибори президента, цілком можливо, - 10 жовтня. За новою конституцією, запропонованою тимчасовим урядом, Киргизія стане парламентською республікою.
В той же час на проведення виборів у нової влади поки немає грошей. Вчора в.о. міністра фінансів Киргизії Темір Сарієв на зустрічі із спецпредставником генсека ООН Мирославом Енчей в Бішкекі звернувся з проханням надати грантову допомогу у розмірі 10 млн дол. для проведення референдуму і виборів. Киргизія просить ООН у зв'язку з наявними труднощами з бюджетним покриттям надати грантову допомогу в проведенні виборів і референдуму, витрати на яких не були передбачені в бюджеті країни.
Інша проблема - повалений президент Курманбек Бакієв, який знайшов притулок в Мінську. Напередодні він виступив в штаб-квартирі СНД з черговими заявами. Бакієв відмовився визнавати свою відставку з поста президента Киргизії, а тимчасовий уряд назвав виконавцями чужої волі.
Глава Білорусі Олександр Лукашенко також заявив, що вважає нелегітимними вибори президента Киргизії без участі Бакієва.
Останні президентські вибори пройшли в країні в липні минулого року. Бакієв був переобраний за підтримки близько 90% виборців. Щоправда, спостерігачі ОБРЄ поставили під сумнів справедливість результатів цих виборів.
Нагадаємо, 7 квітня 2010 р. влада в Киргизії після масових заворушень, що охопили практично всю країну, перейшла до тимчасового уряду. У результаті заворушень загинули понад 80 людей, більше 1,5 тис. звернулися за допомогою в медустанови країни. 16 квітня 2010 р. Президент Курманбек Бакієв, що покинув територію республіки, заявив про складання президентських повноважень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас