АМКУ оштрафував порт "Южний" на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував порт "Южний" на 1 млн грн

Казна та Політика
409
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував державне підприємство "Морський торгівельний порт "Южний" (Одеська обл.) на 1 млн грн. за зловживання монопольним становищем.
Відповідне рішення АМКУ прийняв на засіданні у вівторок.
Глава комітету Олексій Костусєв відзначив, що порт необґрунтовано надавав знижку на сплату портових зборів для суден, які підходили до причалів самого порту, проте відмовлявся надавати її суднам, які розвантажувалися біля причалів стивидорної компанії "Трансінвестсервіс" (ТІС, Одеса).
За словами Костусєва, згідно законодавству, порт не має законного права диференціювати знижки.
АМКУ зобов'язав порт "Южний" протягом 10 днів усунути порушення і встановити однакові знижки для всіх суб'єктів господарювання.
Костусєв додав, що на розгляді комітету перебувають ще три справи про зловживання в морських торгівельних портах України.
В прес-службі "ТІС" агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що рішення АМКУ дозволить надати рівні умови для роботи всіх суб'єктів портової діяльності.
"Ситуація, коли суднозаходження на причали приватних операторів були удвічі дорожчими, ніж до причалів державного порту, була неприродною економічно і призводила до істотних втрат вантажопотоків, і в результаті - втрат самого державного порту, транспортного вузла в цілому і всієї держави. Ми схвалюємо таке вирішення АМКУ і будемо раді продовжити наші інвестиції в розвиток транспортного вузла порту "Южний", - відзначили в компанії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас