Тігіпко: В Україні вперше за останні 10 років склались найбільш сприятливі умови для реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: В Україні вперше за останні 10 років склались найбільш сприятливі умови для реформ

Казна та Політика
506
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що в країні вперше за останніх 10 років склалися найбільш сприятливі умови для проведення реформ.
Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра в четвер, про це він заявив під час зустрічі з директором бізнес-групи країн Південної, Східної Європи, Кавказу і Середньої Азії Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Олівьє Декампом.
"Сьогодні в Україні вперше за останні десять років створено найбільш сприятливі умови для проведення реформ, оскільки є консолідована позиція влади і чітка націленість на модернізацію країни", - сказало Тігіпко.
Він поінформував представника ЄБРР про перші кроки уряду з дерегуляції бізнесу і підвищення інвестиційної привабливості України, зокрема, про введення принципу мовчазної згоди, подвійне зменшення кількості перевірок і введення електронної реєстрації для бізнесу. Серед першочергових завдань, що стоять перед економічним блоком Кабінету міністрів, Сергій Тігіпко також назвав реструктуризацію ПДВ, збалансування бюджету і продовження співпраці з МВФ.
Зі свого боку Декамп також відзначив необхідність проведення реформ і позитивно оцінив перші кроки уряду із проведення якісних змін в економіці країни.
"Для України сьогодні найважливішим завданням є відновлення довіри до неї з боку внутрішніх і зовнішніх інвесторів. Якщо світова спільнота побачить реальні реформи, то це дасть серйозний поштовх для подальшої співпраці з іноземними інвесторами і залучення в економіку країни додаткових коштів", - сказав він.
Під час зустрічі також йшлось про співпрацю з ЄБРР у сфері інфраструктурних, енергетичних і фінансових проектів. Тігіпко підкреслив, що "реформи, направлені на прогресивні зміни в суспільстві, відкриють перед Україною нові можливості і дадуть чіткий сигнал інвесторам", повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас