Moody's знизило рейтинги найбільших грецьких банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги найбільших грецьких банків

Казна та Політика
638
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги п'яти провідних грецьких банків, прогноз з рейтингів - "негативний", повідомляє РИА "Новости".
Агентство знизило рейтинги найбільшого в країні National Bank of Greece, а також Alpha Bank, EFG Eurobank, Piraeus Bank і Emporiki Bank.
Рішення про зниження рейтингів прийняте через погані макроекономічні прогнози по Греції. Ситуація в економіці країни, переобтяженій борговими зобов'язаннями держави і бюджетним дефіцитом, повинна негативно вплинути на банки.
Крімтого, рецесія, яка почалася в Греції у 2009 році і навряд чи закінчиться в 2010 році, призведе до підвищення безробіття, зниження споживчих витрат і скорочення прибутку малих і середніх підприємств, вважає Moody's.
Раніше агентство Fitch також знизило рейтинги чотирьох найбільших банків Греції до рівня ВВВ. Таким чином, рейтинги Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias і Peraeus Bank в даний час знаходяться лише в двох кроках від звання "сміттєвих".
Нагадаємо, що в січні рейтингове агентство Moody's передрікало економіці Греції "повільну смерть". Країна знаходиться на порозі дефолту, зіткнувшись із рекордним обсягом держборгу, який перевищує 294 млрд євро, і дефіцитом бюджету в 12,7% ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас