Європа обійшла США за обсягом IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа обійшла США за обсягом IPO

Фондовий ринок
413
Обсяг IPO в країнах Європи в першому кварталі 2010 року перевершив обсяги розміщення в США на 69 відсотків, повідомляє Bloomberg. Це найбільший розрив після закінчення буму на світових фондових ринках у 2007 році.
За перші три місяці компанії провели розміщення на європейських біржах на загальну суму 6,1 мільярда доларів. Найбільшими IPO в кварталі стали виходи на біржу німецьких Kabel Deutschland Holdings і Brenntag, кожна з яких залучила удвічі більше коштів, ніж найуспішніші емітенти США.
У 2009 році американські публічні розміщення принесли в три рази більше грошей, ніж IPO в Європі. За прогнозами інвестиційних банків Goldman Sachs і Barclays у 2010 році ця різниця мала зберегтися.
Однак єврозоні удалося остаточно вийти з рецесії в четвертому кварталі 2009 року. Крім того, фондові індекси провідних європейських ринків змогли повернутися до півторарічних максимумів. Все це підігріло інтерес IPO континентальних компаній.
Більша частина європейських розміщень була проведена в березні. У перші два місяці 2010 року в США зберігалась перевага за обсягом IPO (2 мільярди доларів проти 1,4).
Найбільшим розміщенням 2010 року в світі стало IPO японської страхової компанії Dai-ichi, за допомогою якого компанія залучила 11 мільярдів доларів. На другому місці опинився "Русал", що розмістив в Гонконгу акції на 2,24 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас