Більше двох мільйонів росіян втратили роботу з початку кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше двох мільйонів росіян втратили роботу з початку кризи

Казна та Політика
99
В Росії з вересня 2008 року, коли в країні почалася гостра фаза економічної кризи, було звільнено більше 2 мільйонів людей. Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на дані Федерації незалежних профспілок Росії (ФНПР).
Серед причин, з яких із працівниками були припинені трудові відносини, домінують такі мотивації, як "за власним бажанням" і "за угодою сторін". За даними моніторингу ФНПР, близько 20 відсотків звільнених працевлаштувались в колишні організації на меншу зарплату.
За останніми оцінками Мінздоровсоцрозвитку, з початку кризи було звільнено 1,03 мільйона осіб. При цьому з них було працевлаштовано 293 тисячі, з яких 167 тисяч осіб наново влаштувались на роботу в колишніх організаціях.
Із 17 по 24 березня кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Росії знизилося на 0,6 відсотка до рівня в 2,261 мільйона осіб. Не дивлячись на це, Мінекономрозвитку побоюється зростання безробіття, яке ставить під загрозу пожвавлення споживчого сектора російської економіки, що спостерігається останнім часом.
За останніми оцінками Фонду ООН у сфері народонаселення, в Росії все ще зберігається ризик нової хвилі зростання безробіття. До цих пір, на думку аналітиків ООН, зростання безробіття в Росії не зросло до істотних масштабів "унаслідок політики на ринку праці, яку проводили всі економічні суб'єкти, і яка полягала в "притримуванні" зайвої робочої сили в економіці".
Найнижчий рівень загального безробіття, яке вираховує Росстат, за січень-лютий 2010 року було зафіксовано в Центральному федеральному окрузі (5,8 відсотка), найвище - в Північно-Кавказькому федеральному окрузі (20,1 відсотка). В цілому по Росії загальний рівень безробіття в лютому до січня знизився на 0,6 відсоткового пункта - до 8,6 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас