Мінтранс хоче європейські дороги в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс хоче європейські дороги в Україні

680
Нове керівництво “Укравтодору” має зробити конкретні кроки із забезпечення України сучасними дорогами європейського рівня
Про це заявив Міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко, представляючи колективу “Укравтодора” нового керівника Державної служби автомобільних доріг України Валерія Вощевського.
На думку міністра, в першу чергу новому керівництву потрібно звернути увагу на утримання і експлуатацію існуючих автодоріг, відремонтувати дорожнє покриття, яке зазнало значних деформацій і пошкоджень в зимовий період, а також привести в належний стан узбіччя.
Наступник кроком, за задумом Єфименка, стане розробка схеми завершення будівництва нових доріг і визначення стратегічних проектів.
Міністр також доручив керівництву “Укравтодору” надати перелік всіх незавершених в даний час дорожніх об'єктів і вказати суми коштів, необхідні для виконання робіт.
“Для мене це принципове питання - отримати об'єктивну інформацію про те, куди прямують кошти. Не для пошуку винних, а щоб гроші витрачалися за призначенням”, - підкреслив Єфименко.
Крім того міністр підкреслив, що в 2010 році одним із завдань “Укравтодора” є приведення у відповідність з реальними витратами на утримання доріг витрат із спеціального фонду державного бюджету.
Також на думку Єфименка, необхідно законодавчо визначити додаткові джерела фінансування для підтримки дорожньої галузі.
“Для цього потрібно внести зміни до Закону про джерела фінансування дорожнього господарства, що дозволить отримати додаткові кошти до спецфонду держбюджету на будівництво, реконструкцію і ремонти автодоріг”, - зазначив міністр.
Разом з тим у Мінтрансі сподіваються, що Верховна Рада ухвалить Закон “Про внесення змін в Закону України “Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)”, що також дозволить наповнювати спецфонд. Новий керівник “Укравтодору” Вощевський зазначив, що кошти спеціального фонду держбюджету повинні використовуватися виключно на капітальний ремонт доріг.
Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів розпорядженням N685-р призначив главою Державної служби автомобільних доріг України (”Укравтодор”) Валерія Вощевського. Перед цим уряд звільнив з посади главу “Укравтодору” Вадима Гуржоса.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас