Держава не повинна тягти на собі комерційні банки, вважають в БЮТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава не повинна тягти на собі комерційні банки, вважають в БЮТ

Казна та Політика
416
Держава не повинна брати на себе безоплатно борги комерційних банків, як це пропонується в законопроекті №1017-1, заявив народний депутат від БЮТ, заступник голови комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Костянтин Бондарев.
Законопроектом №1017-1 пропонується аби держава узяла на себе вклади громадян, що знецінилися, на депозитах комерційних банків по 65 мільярдів гривень в 2008 і 2009 роках. Автори законопроекту - нардепи від Партії регіонів Василь Хара, Ярослав Сухий і Олександр Стоян, які представляють комітет ВР з питань соціальної політики і праці.
"Саме комерційні банки привели країну до кризи, накопичивши корпоративний борг перед зарубіжними фінустановами. І гроші, перераховані вітчизняним банкам на виплату депозитів, пішли за борги - за кордон. А тепер законопроектом №1017-1 пропонується перекласти їх проблеми на плечі держави. Так робити не можна", - упевнений Бондарев.
На його думку, сьогодні можна говорити лише про банкрутство комбанків, а їх керівництво повинне нести відповідальність, у тому числі - кримінальну за свої дії. "Разом з банкірами повинні відповісти і куратори цих банків з НБУ", - підкреслив депутат.
Коментуючи відмінність законодавчої ініціативи регіоналів від дій уряду Юлії Тимошенко, Бондарев також нагадав, що попередній Кабмін брав на себе борги банків в обмін на їх активи, а не "за просто так".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас