У РНБО пропонують підпорядкувати Януковичу всіх силовиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РНБО пропонують підпорядкувати Януковичу всіх силовиків

Казна та Політика
499
Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш виступає за підпорядкування президентові всіх правоохоронних і силових структур, за винятком Генеральної прокуратури. Про це говориться в повідомленні прес-служби апарату РНБО.
"Моя думка відносно цього чітка і прагматична. Всі силові і правоохоронні структури повинні підкорятися президентові України, за винятком Генеральної прокуратури. Остання має бути незалежною і, як і суд, повинна виконувати свою конституційну функцію. Суд - арбітра, прокуратура - роль жорсткого інституту забезпечення законності, прав і свобод громадян", - сказав Гавриш в інтерв'ю інформаційному агентству "Медіастар".
Він прогнозує, що надалі так і станеться.
Гавриш підкреслив, що зараз президент діє компромісно і фактично передав контроль за силовими і правоохоронними структурами Кабінету міністрів, який ввів спеціальну посаду, - віце-прем'єр міністра, що займається питаннями правоохоронної діяльності.
Нагадаємо що екс-перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов виступав за підпорядкування всіх силових структур Кабінету міністрів при внесенні змін до Конституції.
Колишній голова Служби безпеки України Валентин Налівайченко підтримував необхідність підпорядкування всіх силових відомств президентові.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас