Міліція та КРУ виявили грубі порушення фіндіяльності низки міністерств і відомств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція та КРУ виявили грубі порушення фіндіяльності низки міністерств і відомств

Кримінал
202
Перевірки Міністерства внутрішніх справ України та інших контролюючих органів встановили грубі порушення фінансово-господарської діяльності низки міністерств і відомств.
Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного управління із боротьби з організованою злочинністю Сергій Чорних на прес-конференції в четвер в Києві.
Він зазначив, що за минулі два тижні погоджений план спільних перевірок МВС і КРУ з питань дотримання бюджетного законодавства у ряді міністерств і відомств.
В цей план, за його словами, включено проведення ревізій фінансово-господарської діяльності за 2008-2009 рр., а також планується провести тематичні перевірки в державному управлінні справами міністерств економіки, житлово-комунального господарства, охорони природного довкілля, транспорту і зв'язку.
В найближчий час, за словами Чорних, буде дана оцінка результатам проведених перевірок і ревізій.
Говорячи про вже виявлені порушення фінансово-господарської діяльності міністерств, начальник ГУБОЗ повідомив, що "у сфері управління Мінпаленергетики встановлено порушення господарських операцій, проведених неефективно, з порушенням законодавства, на загальну суму 1,786 млрд грн.".
За словами першого заступникаміністра, у фінансово-господарській діяльності державного підприємства "Хліб України" виявлені порушення на суму 383 млн грн., а за результатами аудиту в Держкомрезерві встановлено, що окремі проекти, направлені на стабілізацію цін в 2008-2009 роках, не були доведені до логічного завершення, і це призвело до неефективного використання 1,5 млрд грн. бюджетних коштів.
За його словами, також виявлені серйозні порушення в Мінтрансзв'язку, зокрема на підприємстві "Укрпошта", в Мінпромполітики і Мінприроди.
"Затягувати в оцінці матеріалів ми не будемо. Наша мета - швидке відшкодування збитків", - запевних Чорних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас