Азербайджан, Туркменістан та Узбекистан лідери за зростанням ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан, Туркменістан та Узбекистан лідери за зростанням ВВП

Казна та Політика
359
У 2009 р. в країнах СНД спостерігалося безпрецедентне падіння ВВП, повідомив журналістам міністр фінансів Росії Олексій Кудрін. При цьому в трьох країнах було зафіксовано економічне зростання.
За його словами, значне збільшення ВВП показали Азербайджан, Туркменістан та Узбекистан. Помірне зростання спостерігалося в Білорусі, Киргизії і Таджикистані. А ось Росія виявилася в одній групі з Вірменією, Молдовою та Україною, де було зафіксовано серйозне падіння.
Невтішно виглядають й інші статистичні дані. Так, торік експорт в країнах СНД зменшився на 46%, імпорт - на 44,3%. "Торгівля, взаємний попит постраждали найбільше", - зазначив Кудрін.
Погіршується на пострадянському просторі і ситуація з безробіттям. Її рівень до кінця року може перевищити 8% від економічно активного населення проти 7,5% в грудні 2009 р. Як зазначив виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв, прогноз можна назвати невтішним.
Також він нагадав, що в 2009 р. падіння зовнішньоторгового обігу в країнах СНД склало 38%. "Найближчим часом істотних поліпшень не очікується", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас