Одеський НПЗ відновив роботу після ремонту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський НПЗ відновив роботу після ремонту

608
ПАТ "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" відновило роботу після більш ніж двомісячного простою у зв'язку з плановим капітальним ремонтом. Про це повідомив представник компанії.
За словами співрозмовника агентства, сьогодні стартував плановий пуск технологічних об'єктів заводу. При цьому він додав, що під час ремонтних робіт були здійснені планова регенерація каталізатора риформінгу, заміна каталізатора гідроочищення й ізомеризації, роботи з реконструкції печі П-1 риформінгу із заміною і переобв’язкою змійовиків для поліпшення її роботи, модернізація компресорів риформінгу з метою підвищення їх надійності і збільшення міжремонтного пробігу. Також були виконані роботи з ремонту установок з ревізією і заміною устаткування.
Нагадаємо, Одеський НПЗ був зупинений на ремонт 28 січня ц.р., відновлення його роботи планувалося приблизно через півтора місяці.
Як повідомлялося, з липня 2005 року по березень 2008 року Одеський НПЗ був на широкомасштабній модернізації. Проведена модернізація підприємства відкрила можливість збільшити глибину переробки нафти з 56,02% (у 2004 р.) до 78%, наростити на 2% відбір світлих нафтопродуктів і випуск вакуумного газойлю, зменшити виробничі втрати на 0,56%. Модернізація заводу дозволила випускати бензин за стандартом Євро-3, дизельне паливо - за стандартом Євро-4.
В результаті реалізації другого етапу реконструкції Одеського НПЗ, який планується проводити без зупинки виробництва, глибина переробки сировини зросте до 96%, а вихід світлих нафтопродуктів - до 74%.
Довідка. Одеський НПЗ здатний щороку переробляти 2,8 млн. тонн нафти. З 2000 року завод належить російській нафтовій компанії "ЛУКОЙЛ".
Компанії "ЛУКОЙЛ" належать 6 нафтопереробних заводів у Росії і за кордоном: в Україні, Болгарії та Румунії. Їх сукупна потужність складає 14 млн. тонн нафти на рік.
В 2009 році Одеський НПЗ збільшив переробку нафти на 0,5% в порівнянні з 2008 роком - до 2 млн. 051,6 тис. тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас