Українцям не доведеться здавати відбитки пальців для поїздки в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям не доведеться здавати відбитки пальців для поїздки в ЄС

953
З моменту набрання чинності нового візового кодексу Європейського Союзу 5 квітня 2010 року набере чинності Візовий кодекс ЄС. Він стосується як країн ЄС, так і третіх країн, що до нього не входять, зокрема, України. Згідно з кодексом правила подачі документів будуть уніфіковані, незалежно від того, через консульство якої країни оформляється шенгенська віза.
Відповідно до цього кодексу бажаючим отримати візу в консульствах країн-членів ЄС необхідно надати свої біометричні дані. Проте громадянам України не потрібно буде надавати відбитки пальців для отримання візи.
Вимога надавати відбитки пальців при оформленні віз набере чинності в Україні лише тоді, коли почне працювати візова інформаційна система. А для цього у всіх консульствах країн ЄС мають встановити необхідне обладнання. За словами координатора програм преси і інформації Представництва ЄС в Україні Ольги Максименко, в першу чергу така система буде застосована в країнах Північної Африки, Персидської затоки, а також на Близькому Сході. Про Україну зараз не йдеться.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас