"Ъ": Документи зникли в невідомому напрямі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Документи зникли в невідомому напрямі

Казна та Політика
1933
В прокуратурі Києва вчора повідомили про порушення кримінальної справи за фактом службової халатності посадових осіб Головного управління комунальної власності Київської міської держадміністрації. Як відзначили у відомстві, з їхньої вини були загублені документи, що стосуються приватизації низки об'єктів у Києві в 2006-2010 роках. Згідно ст. 367 Кримінального кодексу, за цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років. У прокуратурі також повідомили, що 26 березня депутат Київради, який очолює в цьому органі одну з комісій, звернувся в міліцію із заявою про крадіжку його автомобіля, в якому була вказана документація.
Джерело в Київраді повідомило, що автомобіль імовірно був вкрадений у першого заступника голови постійної комісії Київради з питань власності Петра Іванова (блок Черновецького), який очолює також контрольну комісію Київради з питань приватизації. За словами співрозмовника, депутат пояснив, що документи лежали в машині, бо він збирався з ними ознайомитися. Зв'язатися з Петром Івановим вчора не вдалося: у прес-службі блоку Черновецького повідомили, що його мобільний телефон протягом дня був відключений.
В міліції інформацію про зниклі у вкраденому автомобілі документи не надають, посилаючись на таємницю слідства. "Наскільки мені відомо, розголошування їх змісту дійсно може пошкодити розслідуванню", - запевнив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Володимир Поліщук.
Представники опозиційних фракцій Київради вважають, що зникнення документів могло бути інсценоване, щоб приховати докази зловживань, пов'язаних з приватизацією. "Зокрема, там могла міститися інформація про підставних учасників приватизаційних конкурсів, штучно занижені експертні оцінки комунального майна, дозволи на приватизацію без згоди балансоутримувача", - вважає голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова. З нею згоден член фракції блоку Кличка Валерій Карпунцов: "Таким чином влада намагається замість сотні кримінальних справ відбутися одним. Буде знайдений зіцпредседатель Фунт, на чию халатність спишуть всі сумнівні акти приватизації".
Варто зазначити, що днем раніше віце-прем'єр з питань силових структур Володимир Сивкович доручив МВС, СБУ, Генпрокуратурі і органам державного контролю провести комплексну перевірку комунальних підприємств столиці і структурних підрозділів Київської міськдержадміністрації, зокрема, щодо виділення земельних ділянок і оформлення дозвільних документів. Голова Шевченківської районної держадміністрації Віктор Пилипишин пов'язав зникнення документів саме з початком цієї перевірки. "Після новини 'до нас їде ревізор' в мерії настала німа сцена. Палити компрометуючі документи визнали недоцільним, а ось викрадення авто, куди неначе під замовлення поклали всі документи, виявилася дуже доречною", - сказав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас