Тріше: Фінансові перспективи Греції серйозно погіршились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Фінансові перспективи Греції серйозно погіршились

1625
Глава Європейського Центрального Банку Жан-Клод Тріше вважає, що фінансові перспективи Греції серйозно погіршилися після того, як напередодні рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги п'яти провідним банкам країни.
Тріше чекає збільшення довіри до Греції завдяки оголошеній Афінами на початку березня програмі зниження бюджетного дефіциту. Авторитет цих заходів наростатиме поступово, у міру перегляду учасниками ринку своїх оцінок стану справ к Греції.
За словами глави грецького державного управління з обслуговування боргу Петроса Хрістодулу, думки інвесторів не можуть змінитися в один день. Значне падіння доходностей грецьких облігацій можна буде побачити вже цього літа.
Оптимізм щодо грецьких цінних паперів буде дуже важко відродити, оскільки в січні спливла інформація про приховані борги грецького уряду. Агентство Moody's, що знизило рейтинги основним грецьким банкам, так само підкреслює складність ситуації в грецькій економіці.
Як заявив прем'єр-міністр Греції Георгіус Папандреу, в 2010 році ВВП Греції може знизитися на 3% через введення режиму суворої економії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас