Банки будуть стимулювати позичальників достроково виплачувати кредити? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки будуть стимулювати позичальників достроково виплачувати кредити?

Кредит&Депозит
1029
У зв'язку із дефіцитом "довгих" ресурсів, в майбутньому банки змушені будуть кредитувати на коротші терміни, і при цьому стимулювати своїх позичальників повертати кредити достроково, пропонуючи вигідніші умови.
Таку думку висловив генеральний директор "Platinum Bank" Грегорі Краснов під час інтернет-конференції в Прес-центрі ЛiгаБiзнесІнформ, організованої Лігою фінансового розвитку.
"В пошані" в банків будуть короткі програми кредитування на 3-5 років. При цьому клієнтів стимулюватимуть погашати кредит в коротші терміни (наприклад, за рік-два), пропонуючи їм, в такому разі, нижчі кредитні ставки", - прогнозує Краснов. За словами банкіра, це пов'язано "з тим, що довгих ресурсів у банків небагато, а ринок зовнішнього фінансування доки залишається закритим".
Крім того, гендиректор "Platinum Bank" зазначає, що враховуючи уроки недавньої кризи, банки стали суворіше оцінювати кредитні ризики. "Банкам доведеться удаватися до послуг кредитних бюро і адекватно налаштовувати свої скорингові системи. Можливо, буде створений і реєстр неблагонадійних позичальників", - говорить банкір.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас