Німеччина: Уряд змусить банки розщедритись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина: Уряд змусить банки розщедритись

Казна та Політика
224
Партії правлячої в Німеччині коаліції мають намір зобов'язати банки вносити відрахування до спеціального фонду антикризового страхування. Як повідомляє агентство dpa, на засіданні кабінету були затверджені правила і механізми участі фінансових інститутів в подоланні наслідків майбутніх криз.
Нові інструменти, зокрема, покликані запобігти розвитку ситуації за таким сценарієм, коли банки можуть тиснути на державу, змушуючи надати фінансову допомогу. Визначені також заходи, направлені на швидку санацію фінансових інститутів, що виявилися на межі банкрутства. Крім того, передбачено, що банківські менеджери протягом десяти років нестимуть відповідальність за неправильні рішення і компенсуватимуть заподіяний збиток. Законопроект передбачається направити в Бундестаг на початку літа.
Уряд Німеччини має намір координувати свої плани з партнерами, зазначає агентство DAPD. На засіданні уряду в Берліні взяла участь міністр фінансів Франції Крістін Лагард. Вона підтримала пропозиції про введення примусових відрахувань, покликаних виправити наслідки ризикованих банківських операцій.
Однак Париж планує направляти такі відрахування безпосередньо до держбюджету. Берлін же має намір створити спеціальний фонд антикризового страхування, який знаходитиметься під контролем держави. Німеччина і Франція надалі будуть тісніше співпрацювати у здійсненні контролю над фінансовими ринками. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле наступного тижня візьме участь в засіданні французького кабінету, присвяченого цим проблемам.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас