Солана радить Україні "грати за правилами, а не грати правилами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Солана радить Україні "грати за правилами, а не грати правилами"

Казна та Політика
621
Україні в існуючих умовах необхідно відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ), виконувати умови членства у Світовій організації торгівлі (СОТ), а також провести політичну реформу, вважає колишній Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хавьєр Солана.
Таку думку він висловив під час засідання "Дипломатичного клубу" за участю впливових українських політиків, експертів і представників ділових кіл, організованого Фондом Віктора Пінчука і Фондом Арсенія Яценюка Open Ukraine в середу в Києві.
Аналізуючи ситуацію в Україні, Солана окреслив основні, на його думку, напрями для нової влади в Україні: "По-перше, необхідно задовольнити вимоги МВФ". Він зазначив, що на цьому шляху необхідно мати більше "бюджетної дисципліни".
"По-друге, потрібно пам'ятати, що ви є членом СОТ. Необхідно цим користуватися і не треба проводити переговори, які не враховують ваше членство в цій організації", - підкреслив Солана.
На його думку, Україні також необхідно провести політичні реформи. "Ви любите грати правилами, а не грати за правилами. А потрібно грати за правилами", - констатував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас