АМКУ пообіцяв зайнятись якістю бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пообіцяв зайнятись якістю бензину

Енергетика
332
В цьому році Антимонопольний комітет зробить ще одну спробу домогтись якісного бензину на автозаправках. Свої надії відомство пов'язує із приходом нового керівництва в Мінпаленерго
Про це заявив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко.
За словами керівника Комітету, з ініціативою про підвищення якості бензину його відомство виступало і раніше, але безуспішно.
"В минулому році я намагався від імені відомства поставити питання про якість бензину. Стукався в різні двері. Зокрема, запропонував Держспоживстандарту, у веденні якого якість товарів і послуг, укласти угоду, - зазначив Мельниченко. - Угода передбачала, що відомство надаватиме нам інформацію, а ми прийматимемо жорсткі санкції відносно учасників ринку на підставі закону про захист від недобросовісної конкуренції. Мені прикро, але результатів, на які розраховував Антимонопольний комітет, не було".
"Зараз я побачив прагнення навести лад в цій сфері і готовий Міністерству палива і енергетики протягнути свою антимонопольну руку для того, щоб ці питання вирішити", - додав він.
Керівник Антимонопольного комітету вірить, що проблема не в браку коштів на проведення експертиз бензину, а у відсутності волі. "Ми знайдемо кошти, аби створити пересувні лабораторії", - заявив Мельниченко, додавши, що зацікавленість в створенні таких пунктів вже висловили самі нафтотрейдери.
Що стосується можливої корупції в цьому питанні, то в.о. глави АМКУ радить не зневірятися. "Ставиться питання про підкуп чиновників, про підкуп лабораторій. Знаєте, якщо відразу руки піднімати, то ми ніколи нічого не зробимо", - зазначив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас