Уманський: Технічна місія МВФ приїде до Києва 7 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Технічна місія МВФ приїде до Києва 7 березня

Казна та Політика
309
Технічна місія Міжнародного валютного фонду приїде до Києва 7 березня.
Про це журналістам повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, інформує кореспондент РБК-Україна.
"Якщо не помиляюся, 7 березня... приїдуть фахівці", - сказав він.
Він також нагадав, що завдання технічної місії МВФ - підготовка тексту нового меморандуму між МВФ і українською владою, а також підготовка до приїзду основної місії фонду, від якої вже залежатиме рішення про виділення коштів від МВФ.
Раніше Уманський зазначав, що запрошувати технічну місію МВФ до України до завершення президентських виборів немає необхідності.
Уманський також говорив, що Україна вийде на зовнішній ринок запозичень в квітні-травні в 2010 р. За його словами, йдеться як про публічне розміщення цінних паперів уряду, так і про двосторонні позики. Обсяги таких запозичень доки не визначені - "це поки що переговорний процес". У міністерстві сподіваються залучити за кордоном кошти на 2-3 роки і дешевше, ніж під 10%.
Нагадаємо, напередодні нового року МВФ відхилив прохання України про додаткове фінансування обсягом 2 млрд дол. МВФ мотивував відмову тим, що українська влада не виконує узяті на себе зобов'язання в рамках погодженої з фондом програми, а керівники країни знаходяться у відкритій конфронтації напередодні президентських виборів.
В листопаді 2008 р. МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш в обсязі 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р. Кошти третього траншу МВФ за стабілізаційною програмою stand-by у розмірі 3,3 млрд дол. Україна отримала 5 серпня 2009 р. З врахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, становить 10,9 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас