Греція не просила ні в кого фінансової допомоги і сама вирішить свої проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не просила ні в кого фінансової допомоги і сама вирішить свої проблеми

Казна та Політика
318
Греція не просила ні в кого фінансової допомоги ф вирішить свої проблеми сама. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, про це заявив прем'єр-міністр Греції Георгфос Папандреу в інтерв'ю однієї з італійських фінансово-економічних газет.
"Наші європейські партнери повинні зрозуміти, що це - загальні проблеми в період великих труднощів для світової економіки, - сказав Папандреу в інтерв'ю газеті з Давосу, де він зараз перебуває. - Сьогодні ми говоримо про Грецію, а завтра це могло б відбутися в будь-якій іншій країні".
Прем'єр підкреслив, що Греція не очікує економічної допомоги і не просила нікого розробити плани її порятунку. "Уряд Греції чітко заявив, що ми самі вирішимо свої проблеми", - сказав він.
Високопоставлені члени грецького уряду спростували повідомлення лондонської Financial Times про те, що Греція домовляється з Китаєм, щоб той купив значну частину грецьких державних боргових зобов'язань. Центробанк КНР також заперечував подібні домовленості. Франція та Німеччина спростували повідомлення, що ці країни потай готують видачу стабілізаційних кредитів Греції.
Папандреу відзначив в інтерв'ю, що Греція вже почала здійснювати серію радикальних реформ для того, щоб знизити дефіцит державного бюджету до менш ніж 3 % у найближчі три роки. "Упевнений, що не буде ніякої проблеми в схваленні Програми стабільності і розвитку грецьким парламентом", - сказав прем'єр. За його словами, "найбільшою проблемою, можливо, є ухилення від сплати податків", боротьба з яким повинна збільшити дохідні статті бюджету. "Уряд зосередить свої зусилля на зменшенні зайвих витрат державного сектора і скороченні зарплат державних чиновників", - сказав він.
Афіни представили в ЄС Програму стабільності та розвитку, що націлена на скорочення дефіциту держбюджету з 12,7 % в 2009 р до 8,7 % в 2010 р, 5,6 % в 2011 р, 2,8 % в 2012 р і 2 % в 2013 р.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас