Данилишин: Кабмін пропонує скасувати обов'язкове маркування продукції з позначкою "Без ГМО" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Кабмін пропонує скасувати обов'язкове маркування продукції з позначкою "Без ГМО"

977
Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язкове маркування продукції з позначкою "Без ГМО". Про це під час засідання Кабміну заявив міністр економіки Богдан Данилишин.
Він відзначив, що уряд пропонує внести відповідні зміни до закону України про безпеку продуктів харчування і про захист прав споживачів. Міністр нагадав, що, згідно з цим законом, всі харчові продукти мають маркуватися написом "З ГМО" або "Без ГМО". В той же час, міністр відзначив, що впровадження такого маркування призводить до невиправданої витрати часу і коштів суб'єктів господарювання, виготовлення нових етикеток на продукцію і проведення повторних лабораторних досліджень продуктів.
Крім того, за словами Б.Данилишина, впровадження процедури маркування продуктів з позначкою "Без ГМО" не відповідає європейським стандартам. "Тому ми пропонуємо скасувати обов'язкове маркування продукції з позначкою "Без ГМО". Передбачається встановити обов'язкове маркування лише тієї продукції, яка містить зареєстровані в установленому порядку ГМО... Така система відповідає вимогам європейського законодавства і дозволяє забезпечити інформування споживачів про продукцію, яка виготовлена із застосуванням ГМО", - повідомив Б.Данилишин.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас