Кабмін пропонує Раді законодавчо врегулювати порядок початку процедури банкротства щодо боржника в деяких країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді законодавчо врегулювати порядок початку процедури банкротства щодо боржника в деяких країнах

205
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді законодавчо врегулювати порядок початку процедури банкротства щодо одного і того ж боржника у деяких країнах, у тому числі в Україні. Про це йдеться в законопроекті №5477, зареєстрованому в парламенті 24 грудня 2009 року.
"Коли щодо боржника, який має активи більш ніж в одній країні, відкривається справа про банкротство, досить часто виникає необхідність в трансграничній співпраці й координації з метою нагляду за активами і операціями боржника... У національне законодавство планується внести норми щодо визнання факту, що стосовно одного і того ж боржника може бути порушена справа про банкротство в декількох країнах, у тому числі в Україні", - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.
Кабмін також пропонує Раді законодавчо закріпити визнання в Україні представника іноземного судочинства (аналог вітчизняного арбітражного керівника).
Законопроект передбачає можливість надання судової допомоги в разі виявлення зарубіжного судочинства у справі про банкротство.
Документ також передбачає обов'язкове письмове повідомлення всіх відомих кредиторів про порушення справи про банкротство боржника.
Кабмін ініціює внесення відповідних змін до Цивільного процесуального кодексу, закон "Про відновлення платоспроможності боржника і визнання його банкротом".
Як повідомлялося, зараз українське законодавство не регулює початок процедури банкротства стосовно боржника у деяких країнах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас