Apple вимагає заборонити імпорт продукції Nokia в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple вимагає заборонити імпорт продукції Nokia в США

1172
Американська корпорація Apple вимагає заборонити імпорт мобільних телефонів та інших пристроїв Nokia в США, передає ВВС.
Напередодні розробник iPhone направив відповідну скаргу в Торговельну комісію США. Таким чином, протистояння обох компаній, що звинувачують один одного в порушенні прав інтелектуальної власності, загострилося.
Тривалий конфлікт між сторонами почався в жовтні 2009 р., коли Nokia подала позов проти Apple, стверджуючи, що 10 її запатентованих технологій без дозволу використовуються у виробництві iPhone. Через місяць Apple подала у відповідь позов, у свою чергу, звинувативши фінську компанію в незаконному використанні 13 її патентів. У грудні 2009 р. фінський виробник розширив список патентних претензій до "яблучної" компанії, заявивши, що та незаконно використовує її технології практично у всій своїй продукції.
За прогнозом аналітиків, судове протистояння Apple і Nokia може тривати більше року. Фінський виробник мобільних телефонів, зокрема, вимагає від Apple компенсації за незаконне використання патентів у розмірі 1 млн євро.
Apple Inc. - американська корпорація, виробник персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів, телефонів, програмного забезпечення. Один з піонерів в області персональних комп'ютерів і сучасних операційних систем з графічним інтерфейсом. Штаб-квартира - в Купертіно, штат Каліфорнія. Загальна чисельність персоналу - 35 тис. осіб (2009 рік). Виручка в 4 кварталі 2009 р. зросла на 25%, до 9,87 млрд дол. проти прогнозованих 9,2 млрд дол., чистий прибуток Apple склав 1,67 млрд дол. або 1,82 дол. на акцію проти 1,14 млрд дол. або 1,26 дол. на акцію за цей же звітний період роком раніше.
Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК. Чисті збитки компанії за 9 місяців 2009 р. склали 622 млн євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 3,34 млрд євро. Обсяг продажів за 9 місяців 2009 р. знизився на 23,8%, склавши 29 млрд євро проти 38,05 млрд євро роком раніше.
Nokia лідирує на ринку смартфонів, але її частка неухильно знижується. У другому кварталі 2009 р. частка Nokia склала 45% в порівнянні з 47,4 % роком раніше. Apple, навпаки, зміцнює свої позиції завдяки популярності iPhone - за рік її частка зросла з 2,8% до 13,3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас