Ющенко розповів, що останній платіж "Нафтогазу" НБУ провів за рахунок золотих резервів країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко розповів, що останній платіж "Нафтогазу" НБУ провів за рахунок золотих резервів країни

Енергетика
441
"Ви коли-небудь бачили, щоб в Росії, Польщі була збиткова нафтогазова компанія? Вона одна - у Тимошенко, і це НАК "Нафтогаз України", яка затвердила бюджет НАКу зі збитками в 33 млрд і паралельно домовилася про тариф 1,7 транзиту російського газу. Якби ми мали тариф на транзит такий, як, наприклад, Австрія чи Словаччина, НАК "Нафтогаз" в минулому році отримав би додатково 40 млрд грн. надходжень. За збитками Нафтогазу стоїть його банкротство, а за цим - втрата Україною назавжди газотранспортної системи", - зазначив Президент України Віктор Ющенко.
Президент розповів, що останній платіж, який зробив НАК "Нафтогаз" за спожитий у грудні-місяці російський газ, за його дорученням "Національний банк України провів за рахунок золотих резервів країни, вперше за 18 років".
"Перед тим, як домовитися з російською стороною, Ю.Тимошенко спочатку проводить переговори з генеральним прокурором Росії, щоб за ті хабарі, які вона розсіювала по Росії, її не затримали і не підняли питання про поновлення кримінальної справи. Газові відносини, які нав'язала прем'єр-міністр Ю.Тимошенко, - це угода катастрофи для нашого енергетичного сектору. Ю.Тимошенко потрібна абсолютна влада, бо тільки абсолютна влада може її абсолютно захистити, оце й мордується ця країна вже не один рік", - констатував глава держави.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас