Україна та Іспанія уклали угоду про взаємне визнання і обмін водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Іспанія уклали угоду про взаємне визнання і обмін водійських посвідчень

596
В рамках візиту міністра закордонних справ України Петра Порошенка до Іспанії 11 січня 2010 р. було укладено угоду між Україною та Іспанією про взаємне визнання і обмін посвідчень водія. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.
Імплементація цієї угоди дозволить десяткам тисяч громадян України, що легально мешкають на території Іспанії, отримати іспанське посвідчення водія за спрощеною процедурою і без додаткових фінансових витрат. Зокрема, обмін посвідчень для водіїв легкового автотранспорту здійснюватиметься без складання теоретичних і практичних іспитів.
У вигляді винятку, власники посвідчень водія вантажних транспортних засобів і автобусів, які звертаються з проханням про їх обмін, мають пройти перевірку лише навиків практичного водіння.
Громадяни України зможуть в телефонному режимі або через інтернет звернутися в компетентні органи Іспанії з проханням про призначення зустрічі для проведення обміну.
Угода набере чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання відповідних внутрідержавних процедур обома сторонами.
Як відомо, переговорний процес про укладення згаданого договору був початий ще в 2006 році і згодом був надовго заморожений.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас