Податок на бонуси принесе британській скарбниці 4 млрд. фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на бонуси принесе британській скарбниці 4 млрд. фунтів

Казна та Політика
111
Уряд Великобританії визнав, що ідея введення суперподатку на бонуси банкірів, що передбачала сплату 50% з річної премії понад 25 тис. фунтів і покликана зменшити величезні преміальні фонди найбільших банків, фактично провалилася і не змінила поведінки більшості фінансових компаній.
Тем не менше, користь нова міра податкового регулювання принесла, і чималу - за оцінками банкірів, новий податок може поповнити британську скарбницю більше ніж на 4 млрд. фунтів стерлінгів.
Як повідомляє газета Financial Times із посиланням на джерело в міністерстві фінансів Великобританії, більшість банків вважали за краще сплатити податок, а не зменшити бонуси своїм ключовим менеджерам. У результаті деякі найбільші банки Ситі - Goldman Sachs, Deutsche Bank і JPMorgan Chase - заплатять до скарбниці понад 1 млн. фунтів стерлінгів за свої річні бонуси, що майже удвічі перевищує очікування британського уряду.
"Ми не чекаємо, що збори з цього виду податків перевищать 2 млрд. фунтів стерлінгів, проте жодних конкретних прогнозів робити не можна до тих пір, поки міністерство фінансів не почне розглядати бонусні плани банків".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас