Спецслужби ФРН застерігають бізнесменів від промислового шпигунства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби ФРН застерігають бізнесменів від промислового шпигунства

355
Підприємцям Німеччини варто вжити заходів для ефективнішого протистояння промисловому шпигунству. "Німецькі фірми і компанії, як і раніше, ризикують стати об'єктом атак іноземних шпигунів", - заявив у п'ятницю, 25 грудня, агентству DAPD керівник відділу контррозвідки Федерального відомства з охорони конституції Буркхард Евен. За його словами, діяльність китайських і російських агентів становить "реальну і конкретну загрозу".
Австрійська газета Der Standard, посилаючись на дані німецьких спецслужб, відзначає, що найнаполегливіше у сфері промислового шпигунства діють китайські агенти. Уряд КНР поставив мету до 2020 року порівнятися за технологічним рівнем з провідними країнами Заходу. Тому для збору інформації створена розгалужена мережа, спецслужби використовують як свої джерела китайських фахівців, котрі працюють у різних фірмах західних країн. У Німеччині число таких "непрофесійних агентів" може досягати 30 тисяч осіб, вказує газета.
Активізували свою діяльність і спецслужби Росії, цитує інтернет-видання welt.de Буркхарда Евена. За його словами, для відсталої в технологічному відношенні країни інформація з промислових сфер становить особливу цінність, і прем'єр-міністр Росії Путін, вочевидь, розглядає шпигунство як якусь кон'юнктурну програму. При цьому особлива увага приділяється енергетичному сектору. Одним з останніх прикладів шпигунської діяльності може служити випадок з колишнім співробітником аерокосмічного концерну EADS, який передав російському агентові відомості про цивільний вертоліт, нагадав Буркхард Евен.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас