Мін'юст: КМДА може бути визнана цивільним відповідачем у справі "Еліта-центру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст: КМДА може бути визнана цивільним відповідачем у справі "Еліта-центру"

Нерухомість
300
Міністр юстиції Микола Оніщук вважає, що Київська міська державна адміністрація може бути в судовому порядку визнана цивільним відповідачем у справі потерпілих від дії групи компаній "Еліти-центру".
Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. "Найближчим часом органи внутрішніх справ передадуть до суду матеріали завершеної слідством справи, де арештовано майно ("Еліта-центру") на суму близько 140 млн грн., і де пропонується КМДА визнати в судовому порядку цивільним відповідачем", - зазначив Оніщук.
Міністр повідомив, що існує можливість того, що КМДА буде визнана цивільним відповідачем у цій справі. Він додав, що КМДА не заперечує проти пошуку законного способу надати житло постраждалим громадянам. "КМДА запропонувала постраждалим відступити право вимоги КМДА з тим, аби саме КМДА була стороною, яка має право вимагати з "Еліта-центру", і вже в рамках цього відступу права вимог в КМДА з'являються законні підстави обміняти право вимог, яке віддав громадянин, на житло, яке може бути надане", - відзначив міністр.
По його словами, 833 постраждалих вже погодилися на відступ права вимоги. Також міністр зазначив, що може бути розглянуте питання про виділення коштів з державного бюджету до бюджету Києва для забезпечення житлом постраждалих від дій групи компаній "Еліти-центру", але для цього необхідно внести зміни до закону про державний бюджет.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас