Кабмін прив'язав ціну нафти на аукціонах до її митної вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін прив'язав ціну нафти на аукціонах до її митної вартості

Енергетика
443
Кабінет Міністрів прийняв рішення, яким, внісши зміни до порядку проведення аукціонів, прив'язав ціну нафти українського походження, що продавалася з аукціонів, до митної вартості російської нафти, що ввозиться до України.
Про це журналістам повідомила голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Олександра Кужель.
"Це унікальне рішення - продаж нафти на аукціонах ми вивели на ринковий рівень, аби ціна не занижувалася тим, хто тримає контрольний пакет на цьому аукціоні, а була така ціна, яку дають митники", - сказала вона.
Кужель додала, що остаточне ухвалення цього рішення стало можливим після особистих зустрічей прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з представниками найбільших нафтотрейдерів країни.
Як повідомляло агентство, раніше Міністерство економіки розробило проект постанови Кабінету Міністрів, яким пропонується заборонити на аукціонах з продажу нафти, газового конденсату, природного і зрідженого газу, а також вугілля реалізовувати сировину за цінами, які більш ніж на 5% відрізняються від світових.
15 червня на засіданні експертно-аналітичної групи учасники ринку нафти і нафтопродуктів висловлювали стурбованість тим, що компанії, афільовані з групою ПриватБанку, продають на аукціонах нафту за цінами значно нижчими, ніж у інших учасників торгів.
Антимонопольний комітет заявив, що вважає непрозорими аукціони з продажу нафти і газового конденсату, але не став робити конкретних кроків зважаючи на відсутність офіційних скарг з боку учасників ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас