Точка зору: Бідність є однією з серйозних міжнаціональних загроз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Бідність є однією з серйозних міжнаціональних загроз

446
Глава правління Міжнародного фонду "Єдиний світ" Едуард Прутник вважає, що бідність є не лише національною вадою, але і міжнаціональною загрозою. Таку думку він висловив під час роботи міжнародної конференції "Будапештський Меморандум і нова архітектура європейської безпеки".
"Знов популярний Карл Маркс сказав, що людська свідомість стає глухою до всього прекрасного і важливого, якщо шлунок порожній. Я гадаю, що це стосується і глобальної міжнародної свідомості. Якщо якась країна відчуває муки бідності, то у неї виникає інстинктивне бажання зірвати свою злість, помститися багатшим країнам. Тому бідність - це не лише національна вада, але і міжнаціональна загроза", - сказав він.
Торкаючись проблематики міжнародної безпеки, він констатував: "Поки Сомалі буде убогою країною, її пірати грабуватимуть кораблі багатших країн. І ніякий спецназ не впорається з цією загрозою. Безпечне судноплавство в цьому районі стане тільки тоді, коли рівень життя в Сомалі підніметься на порядок. І подібне можна сказати про багато інших регіонів".
Разом з тим глава правління фонду "Єдиний світ" запропонував: "Нове глобальне мислення має включати розгляд бідності в окремих країнах, як загрозу всім іншим. Тобто якщо правителі якоїсь країни довели її до бідності, вони повинні вважатися міжнародними ізгоями і прибічниками терористів. Навіть якщо вони вважатимуться найкращими друзями "західних цінностей" або ж того чи іншого полюса світової сили".
"До речі, інколи сама філологія підкидає нам правильне розуміння суті речей. Декілька сотень кілометрів звідси розташована Сербія. У мові цієї країни збереглося багато древньослов’янських слів і виразів. Так от сербською "безпека" звучить як "безбідність". Я вважаю, що ми маємо запам'ятати цей глибокий сенс", - додав Е.Прутник.
Міжнародний фонд "Єдиний світ" є співорганізатором міжнародної конференції "Будапештський Меморандум і нова архітектура європейської безпеки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас