Курс євро відносно інших валют переоцінений, його зміцнення може стати серйозною проблемою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро відносно інших валют переоцінений, його зміцнення може стати серйозною проблемою

Валюта
4177
Курс євро відносно інших валют в даний час переоцінений, і подальше його зміцнення може стати серйозною проблемою для найбільш відкритих економік країн зони євро.
Про це йдеться в опублікованій сьогодні щоквартальній доповіді Єврокомісії, присвяченій поточному стану економіки країн зони євро.
В доповіді наголошується, що впродовж останніх кварталів фінансові ринки були у високій мірі волатильними, і зростання ринкових ризиків разом з низьким рівнем внутрішніх активів призвело до зростання курсу євро відносно валют інших країн.
Згідно із доповіддю, найгірша в історії зони євро рецесія, судячи з усього, закінчилася в III кварталі 2009 р. зростанням ВВП на 0,4% порівняно із попереднім кварталом. Зростанню ВВП сприяли зовнішньоекономічне середовище, що покращилось, і безпрецедентні фіскальні і кредитно-грошові заходи, які вживаються урядами найбільших економік світу.
При цьому перспективи подальшого зростання ВВП країн зони євро доки нечіткі і не можна виключати зниження темпів його зростання, оскільки рівень безробіття в країнах зони євро росте.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас